Vår Kennel

Elliefields drivs av Bartek ”Berra” Brejski och Lina Ivarsson på vår lilla gård i Forshult, Tollarp. 

Vi har tillsammans haft hundar till jakt i snart 20 år. Till en början terriers men sedan snart 15 år tillbaka är det fågelhundar som dominerat flocken. 

Trots att flocken ofta varit stor för att klara våra jaktliga behov har kullarna varit få. Vi har alltid ställt höga krav på våra hundar och ännu högre för att låta dem gå till avel. Vi har valt bort att para flera av våra tikar som både haft rätt provmeriter och hälsostatus när vi känt att något saknas. 

avel

Vår avelsfilosofi är ganska enkel. Vi avlar bara på hundar vi själva hade velat ha valp efter. Det innebär att det kan gå lite tid mellan våra kullar då vi sällan tar en kull om vi själva inte har möjlighet att behålla en valp.

För att vi själva ska vilja ha en valp måste vi ha koll på hälsostatus, mentalitet och att de jaktliga egenskaperna är utmärkta.

Jaktprov

Att utvärdera en hunds jaktliga förmåga kräver kunskap, erfarenhet och möjlighet att se hunden i olika situationer över tid. Något som inte alltid är möjligt i valet av täckhundar.

Därför tycker vi att jaktprov är ett väldigt viktigt verktyg i avelsarbetet. Genom prov kan vi utöver vår egen bild av en hund även få en objektiv bedömning av kvalificerade jaktprovsdomare. Från de flesta prov finns även en kort sammanfattning av domarens bedömning vilket gör att även prov där hunden kanske inte lyckats kan säga mycket i urvalsarbetet. 

Därför har vi som målsättning att bara avla på hundar med bra hälsostatus, bra mentalitet och minst ett första pris i Öppenklass. 

Om oss

Berra är utbildad hundinstruktör, under utbildning för att bli jaktprovsdomare för spaniels och jobbar deltid som jaktansvarig på ett mindre gods. Gått till pris på jaktprov med både Labradorer och Spaniels där höjdpunkten i meritlistan är en andra plats på Cockermästerskapet 2021. 

Lina var med och apporterade sina första änder när hon inte var längre än att de släpade i marken när hon bar hem dem efter sin fars kvällsträck. Gått till pris på jaktprov med både Labradorer och Spaniels och hennes främsta fokus är grundträningen av våra hundar på hemmaplan. 

Har även en bakgrund som framgångsrik hoppryttare med bland annat placeringar upp till nationell 1.40, Skånsk juniormästare, kvalificerat och ridit unghästar på både Breeders och unghästchampionatet på Falsterbo Horse Show.    

 

 

 

Hundträning

Sedan 2009 driver Berra & Lina Berras Hundägarskola

Verksamheten riktar sig till alla hundägare och alla raser då vi arbetar med att hjälpa hundägare med hur de ska föra sin hund för att få en bra relation. 

Jaktträning och träning för valpköpare
Vi har under 2021-2022 sagt upp arrendet på vår åkermark och kommer fortsätta med att skapa bra förutsättningar för både hundträning och småvilt. 
Vi har 8 hektar åker och 6 hektar skog som ska förberedas för fasanutsättning och bästa möjliga förutsättningar för våra och våra valpköpares hundträning.