Valpar

Springer Spaniel

Vi har parat SLIABH SKY SE20057/2018 med SE J(J)CH EDGEGROVE TIFF SE22104/2018 och våra jaktspaniel valpar föddes den 5 maj. 

Sky är en underbar tik på många sätt. Hon är importerad från Nordirland och uppfödd av Louis Rice, vinnare av både det engelska och irländska mästerskapet. Hon är undan en väldigt meriterad tik med bland annat en andra plats på det Irländska mästerskapet och med höga meriter bland hennes avkommor. Hennes stamtavla är väldigt spännande med linjer som är rätt ovanliga i Sverige. 

Hon är en hårt jagande tik, med en låg snygg stil i högt tempo och är totalt orädd för tuff terräng. Hon brukar berömmas för sin användning av vinden. Hemma är hon något helt annat, en alldeles otrolig förmåga att slappna av trots småbarn och andra hundar. 

Kritik från 1:pris ÖKL Trelleborg 2020-10-24.  
”Ess tik som jagar kraftfullt i medvind. Nästan felfritt arbete i medvind, något på gränsen vi få tillfällen. Stöter höna som skammas. Tiken skickas och kommer snabbt till nederlaget och tar löpan efter hönan men finner den inte. Stöter höna bra som fälls och gör en bra app.

Sky’s högsta merit är ett 1:pris i Öppenklass.

Ulf Westlunds Tiff är i våra ögon den bästa hanhunden vi har i Sverige. Inte bara jagar han på ett underbart sätt tillsammans med Ulf utan han är även en härlig hund med ett stort lugn som ofta syns ligga och halvsova i Uffes knä på stirriga prisutdelningar efter våra prov. En egenskap och mentalitet vi värderar högt.

Hans meriter talar för sig själv med sitt tidiga championat och med hela sex 1:a pris i SKL på åtta starter varav fyra vinster med Cert och en andra placering med CK som var på SM 2020. 

Cocker spaniel

Vi har parat SMEDMÄSTARENS ISA SE43112/2015 med 
COLNEVALLEY COUGER SE15009/2020 och våra jaktspaniel valpar föddes den 2022-05-04.

Isa är en härlig cocker med en stor cocker-charm och personlighet. Isa är uppfödd av Jörgen Sandberg och från hans enormt framgångsrika linjer med egna champions i fyra led på tiksidan och otroliga Bruno (SE J(J)CH Saxaphone Woodcock) bland hanarna. 

Hon jagar med en fin cocker stil och med enorm jaktlust vilket kräver att man är på tårna när man för henne. Hon har utvecklats till en väldigt bra apportör och är effektiv i att både markera och dirigera. Hemma är det en kelgris som helst vill sitta i ansiktet och har en utstrålning av ett enormt självförtroende.

Kritik från ÖKL 1:a pris Trelleborg 2021-10-30. 
Hund som jobbar marktäckande i bra fart och stil under tre långa släpp. Stöter vid ett flertal tillfällen fågel med utmärkt stadga. Gör ett bra apportarbete på skammad fasanhöna.

Isa’s högsta merit är ett 1:pris med CK i Segrarklass och en andra plats på Cocker-SM 2021.

Sofia Palmqvists Najt som han kallas är en spännande import från England. En vacker kopparfärgad hane med liknande trygghet och lugn i sitt sätt som Tiff som vi valde i vår Springerkull. Han beskrivs som väldigt följsam och enkel att både föra och jaga över. 

Provmässigt har han haft en fantastisk säsong 2021/2022 i JSK där han både vunnit JSKs mästerskap och blivit Årets Jaktcocker och Årets Jaktspaniel.  

Bilder - Isa

Bilder - Sky